Hoe Plink het werk van De Sociale Winkel helpt

Een ruimte in een winkelcentrum in hartje Broek op Langedijk: De Sociale Winkel. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Voor een praatje of een kopje koffie, maar ook voor activiteiten, voor kennis opdoen en uitwisselen. Er is plek voor jong en oud en voor allerlei culturen. Initiatiefnemer Chris Wever wil met zijn concept mensen nader tot elkaar laten komen. De Sociale Winkel wordt mede mogelijk gemaakt door organisaties, lokale ondernemers, vrijwilligers en scholen.

In april ging De Sociale Winkel van start, en het is al een groot succes. Het aanbod is breed met onderwerpen als duurzaamheid (‘Is mijn huis geschikt om veel energie te maken?’), technologie (‘Wat is er mogelijk met Microsofts Hololens’), educatie ‘Lezen met peuters’ of een ontmoetingsdag voor vluchtelingen en inwoners. Via de website en de app Elevent worden de activiteiten bekend gemaakt.
 

De Sociale Winkel draait, naast de inbreng van Chris en vader Klaas Wever, op liefdadigheid. Dertig vrijwilligers maken de activiteiten mogelijk. Inzicht in de planning en beschikbaarheid is van groot belang om de organisatie van de vrijwilligers goed te laten verlopen. Maar al snel merkte Chris dat een Excel niet voldeed aan zijn wensen. Te weinig overzicht en teveel werk, bijvoorbeeld met terugkerende beschikbaarheid of vakanties. Hij wilde het zichzelf makkelijker maken, maar met een technische achtergrond koos hij niet voor het eerste de beste planningssysteem. Na lang speuren kwam hij bij Plink terecht. Dat was precies waar hij naar op zoek was. Drag-and-drop functionaliteiten, herhalingen invoeren, geen dubbel werk meer.


Planning en beschikbaarheid is nu een fluitje van een cent voor De Sociale Winkel. Zo houden ze meer tijd over om dit succesvolle concept op meer plaatsen in Nederland uit te rollen. Ook bijdragen aan De Sociale Winkel? Neem contact op.

Dit artikel delen