Virtuele kantooromgeving heeft de toekomst

Ieder bedrijf is anders. Gek dus eigenlijk, dat we vaak met dezelfde software werken. Standaardpakketten, voorzien van allerlei functionaliteiten die je vaak niet eens nodig hebt. Wil je software op maat, geschikt voor jouw bedrijf en jouw wensen, heb je te maken met verschillende leveranciers, abonnementen en overzichten.

Cloud software

Gelukkig was daar enkele jaren geleden cloud software. Een uitkomst, al is deze nieuwe manier van werken voor de meeste bedrijven even wennen. Want in plaats van fysieke opslag voor gegevens, applicaties en software, staat al je data nu ‘in de cloud’. Veiligheid en bereikbaarheid zijn de grootste angsten. Wie zegt dat die wolk boven Nederland hangt en niet boven Amerika? En daarbij is gespecialiseerde software hartstikke duur.
Toch?

Koppelen steeds eenvoudiger

Cloud software kan je manier van werken echter zó positief veranderen. Er zijn steeds meer mooie voorbeelden te noemen. Neem integratie software Zapier, die het mogelijk maakt om eenvoudig koppelingen te maken tussen verschillende web apps. Het werkt simpel, op de Zapier website zoek je de apps die je wil gebruiken (bijvoorbeeld Google Drive, Evernote, MailChimp), maak je via Zapier een koppeling en automatiseer je herhalende taken.

Werkplek in de cloud

Of kijk naar Workspace 365, een bedrijf dat gebruiksvriendelijke en op maat gemaakte werkplekken voor organisaties bouwt. Allemaal in de cloud. Een ‘browser-based werkplek’, zoals ze het zelf noemen, overal beschikbaar. Mocht er onverhoopt een laptop gestolen worden, is al het werk veilig bewaard.

Maak de stap!

Hoewel de virtuele kantooromgeving wint aan populariteit, ziet nog niet iedereen het voordeel ervan in. En dat is jammer. Maak de stap en bouw je eigen online omgeving. Vergroot de mobiliteit van je werknemers, versnel processen en verhoog de efficiëntie en productiviteit. Van mij mag iedereen wat meer met het hoofd in de (online) wolken lopen!

Dit artikel delen