Hoe Babboe top service levert
met Plink

De fietsenmaker komt naar jou toe

Babboe levert trendy en duurzame bakfietsen aan gezinnen in Nederland, België en Duitsland. Voor een servicebeurt of reparatie ga je als klant niet naar de fietsenmaker, de fietsenmaker komt naar jou toe. 

Het inplannen van deze servicemonteurs regelt Babboe al enkele jaren met Plink Planner.

 

Effectiever en klantgerichter plannen

Met Plink kunnen de planners van Babboe effectiever en servicegerichter te werk gaan. Wanneer een monteur tijd overheeft, ziet de planner direct welke afspraken er in de buurt van de monteur open staan en kan deze direct naar de monteur doorsturen. Zo kan Babboe sneller te werk gaan en meer afspraken afhandelen. Hierdoor worden klanten sneller geholpen dan voorheen, dat zorgt voor meer tevreden klanten.

 

De planner kan bij het maken van de planning heel eenvoudig alle openstaande afspraken op een rijtje zetten, met daarbij een handig overzicht van alle serviceaanvragen op een landkaart. Zo kan de planner een monteur effectiever inplannen voordat hij de weg opgaat en wordt er bespaard op reistijd en overbodig omrijden.

Mochten er op het laatste moment wijzigingen gemaakt moeten worden aan de planning, dan kan de planner met Plink sneller wijzigingen doorvoeren en verwerken. Al met al een nieuwe stap in het steeds efficiënter en effectiever maken van planningen.

“Tijdens de gesprekken met Plink kwamen er allerlei ideeën en wensen op tafel voor onze planning. 
Plink luistert hier heel goed naar en bovenal denkt Plink mee, zijn ze betrokken en zeer proactief in het aandragen van ideeën & oplossingen.”

Lucian Schaad – Logistiek planner bij Babboe

Ook Plink proberen?
Binnen 5 minuten je eerste planning